Sistemul continuu de cerneala – CISS

STORMJET PRO F1800
Imprimanta Ecosolvent STORMJET PRO F1800
martie 1, 2019
Echipamente profesionale pentru indosarierea documentelor cu termoclei
Echipamente profesionale pentru indosarierea documentelor cu termoclei
noiembrie 21, 2019

Sistemul continuu de cerneala – CISS

Sistemul continuu de cerneala - CISS

Sistemul continuu de cerneala - CISS

Sistemul continuu de cerneala

Un sistem continuu de cerneala (CIS), cunoscut si sub denumirea de sistem de alimentare cu cerneala continua (CISS), un sistem de flux continuu (CFS), un sistem automat de reîncarcare a cernelei (AIRS), un sistem de cerneala alimentata vrac (BFIS) (OIDS) este o metoda de livrare a unui volum mare de cerneala lichida catre un cap de printare cu jet de cerneala relativ mica.

Multe imprimante profesionale încorporeaza un sistem de cerneala continuu în design pentru a spori capacitatea de imprimare.

Unele companii producatoare de piese de schimb, de asemenea, construiesc accesorii pentru a converti anumite modele de imprimante pentru consumatori cu sisteme de flux continuu.

Astfel de sisteme au fost implementate de majoritatea producatorilor de imprimante.

Unii producatori au introdus noi modele de sisteme de cerneala continua. Aceasta a fost vazuta ca o miscare binevenita de catre utilizatori, în special proprietarii de afaceri mici care se bazeaza pe solutii ieftine si metode de tiparire la un pret redus.

 

Capetele de printare fara sistem CISS

Majoritatea imprimantelor cu un consum redus au cartusele de cerneala mici langa de capul de imprimare.

Aceste cartuse pot avea volume extrem de mici de cerneala si prin urmare, necesita înlocuirea frecventa.

Trebuie de asemenea remarcat faptul ca fiecare înlocuire a cartusului este de obicei urmata în mod automat de ciclul de curatare a capului imprimantei pentru a elimina bulele de aer din sistem, reducând în continuare cantitatea de cerneala utilizabila.

Imprimantele mai scumpe, de tip business, folosesc cartuse de cerneala mai mari pe capul de imprimare, dar pe masura ce latimea cartusului si viteza imprimantei cresc, devine practic imposibil sa fie integrate cartusele alaturi de capul de printare datorita masei mari si inertiei care afecteaza precizia imprimarii.

Separarea stocarii de cerneala de capul de printare poate, de asemenea, sa permita reumplerea sau înlocuirea rezervorului în timpul unui print. Cu rezervoarele de cerneala amplasate pe capul de imprimare, înlocuirea necesita, în mod obisnuit, verificari de imprimare si aliniere, care necesita în mod necesar întreruperea oricarei lucrari de imprimare curente.

Rezervoarele separate de cerneala pot fi reumplute sau inlocuite fara a perturba o operatie de imprimare foarte mare sau scumpa.

 

Kituri si accesorii necesare pentru trecerea la CISS

Multe sisteme de cerneală continuă au fost dezvoltate pentru a acoperi cererea majoritatii producatorilor de imprimante. Aceste sisteme de alimentare continua permit, de asemenea, utilizatorilor să foloseasca cerneluri ieftine precum și cerneluri speciale.

Aceste opțiuni au permis utilizatorilor să producă imprimări de specialitate la o fracțiune din costul achiziționării cartușelor speciale.

Modelele rezervoarelor de cerneală variază, iar cele mai multe includ un nivel constant de cerceala si presiune.

Sistemele de cerneală continuă asigură un flux constant de cerneală.

 

Limitările aparute odata cu modificarea echipamentelor.

Multe imprimante de calitate sunt proiectate cu carcase de imprimare care se potrivesc perfect și uneori sunt complet închise.

Este posibil să fie dificil sau imposibil să instalați un kit de modificare deoarece nu există loc pentru a instala tubulatura flexibilă care trebuie să se îndoaie atunci când capul de printare se mișcă înainte și înapoi.

Blocarea poate apărea dacă tubulatura se strecoară în calea capului de imprimare și este strivită sub capul de imprimare sau între capul de imprimare și capac.

Este posibil să fie necesară modificarea imprimantei pentru a asigura un spațiu liber pentru tubulatură.

 

Unele imprimante nu au sistem continuu de cerneala.

Ele utilizează un sistem de prindere îndoit peste rezervor care se fixeaza pe ansamblul capului de printare.

Această clemă blochează traseul tubulaturii care se monteaza la un sistem cu flux continuu și este posibil ca ansamblul de imprimare să trebuiască să fie modificat prin îndepărtarea clemei, tăierea orificiilor de sustinere sau instalarea unei cleme de prindere modificata.

În mod tipic, modificările aduse funcționalității unui produs, cum ar fi instalarea unui sistem de cerneală continuă după vânzare, vor anula garanția producătorului pentru defecte. Unii producători de imprimante afirmă în mod explicit că utilizarea de cerneluri terță parte și / sau sisteme de cerneală continuă după vanzare, va anula garanția produsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *