gravator M500
Instalare gravator REDSAIL M 500 – Bucuresti
august 22, 2018
Instalare UV6090, TJQ368 si FLMA480 la ARAD
Instalare UV6090, TJQ368 si FLMA480 la ARAD
septembrie 7, 2018

Ce este o ghilotina?

ghilotina

ghilotina

Ce este o ghilotina?

De ce ar folosi afacerea mea o ghilotina?

O ghilotina sau un taietor de hartie este un dispozitiv mecanic folosit pentru a taia si aranja stive mari de hartie sau documente în acelasi timp.

Cum sa utilizati o ghilotina?

Ghilotinele au fost prima data fabricate la mijlocul secolului al XIX-lea. Exista multe tipuri diferite astazi, dar toate sunt dotate cu o lama si o suprafata plana pe care sa se plaseze hartia.

Ce tipuri de ghilotine sunt disponibile?

Exista o gama larga de ghilotine sau taietoare de hartie disponibile pe piata moderna. Acestea variaza de la dispozitive mici, ieftine si manuale care sunt utilizate în scopuri personale pana la echipamente de mari dimensiuni, electronice si comerciale, pentru finisarea imprimarii si pentru mediile de productie diferite.

Iata cateva dintre cele mai comune tipuri de ghilotine disponibile:

Taietoarele de mana: acestea sunt modelele de baza manuale cu o lama montata pe un brat articulat. Bratul este atasat la o baza plana pe care este asezata hartia. Lama este actionata manual pentru a taia hartia. Aceste modele nu sunt proiectate pentru utilizare la un volum mare de lucru. Pentru ca acestea sunt ideale pentru taierea ocazionala, ele pot taia numai un numar mic de foi la un moment dat, un volum mai mare avand drept consecinta taieturi defectuoase.

Ghilotine cu sistem rotativ: Cutterele rotative sunt diferite de alte taietoare si ghilotine. Spre deosebire de majoritatea celorlalte tipuri care folosesc o lama dreapta, aceste modele au o lama circulara, care este cuprinsa intr-un cap de taiere sau un cursor. Utilizatorul pozitioneaza hartia pe baza, majoritatea modelelor avand si o grila sau o rigla de pozitionare pe baza, si apoi capul de taiere aluneca de-a lungul unei bare, taind hartia in timp ce se misca. Acestea sunt mult mai precise decat taietoarele de mana si sunt utilizate pe scara larga de catre fotografi pentru taierea de mici seturi de fotografii. Acestea nu sunt concepute pentru utilizarea la un volum mediu de lucru.

Ghilotinele manuale: Acestea sunt concepute pentru utilizarea cu un volum mic/mediu de lucru si pot taia stive mari de hartie. Acestea sunt concepute pentru a taia stive mari de hartie. Cu versiunea manuala, trebuie sa setati hartia pe taietor, sa o poziționati corect, sa o fixati cu ajutorul unei cleme și să trageți manerul, lama de taiere lasanadu-se pe hârtie. Volumul de hartie pe care il puteti taia va depinde in mare masura de presiunea aplicata.

Ghilotine electronice semi-automate: Aceste modele sunt asemanatoare cu ghilotinele manuale, diferența principala fiind ca lama este actionata electric. Aceasta inseamna ca dispozitivul poate taia cantitati mari de hartie. Cele mai frecvente tipuri de mecanisme utilizate in aceste dispozitive sunt electrice sau hidraulice.

Ghilotine electrice complet automate: ghilotinele complet automate va permit sa taiati cantitati mult mai mari de hartie. Aceste taietoare au atat o clema cat si o lama complet actionate electric. Ele tind sa fie utilizate mai mult de operatori comerciali, cum ar fi centrele de copiere, finisare de documente, edituri și alte intreprinderi care proceseaza mii de coli de hartie pe zi.

Ideale pentru operațiunile din centrele comerciale mari, aceste taietoare ofera toate avantajele mașinilor complet automate, interfata digitala adaugand viteza și precizie, caracateristici care permit utilizatorilor sa defineasca rapid și precis pozitia de taiere.

Acestea apartin categoriilor mari de ghilotine disponibile. În cadrul fiecărui tip, vă veți confrunta cu o serie întreagă de caracteristici și specificații pe care va trebui sa le luați în considerare. Lucruri precum dimensiunea lamei, viteza de tăiere, consumul de energie, caracteristicile de siguranță, întreținerea și mulți alți factori sunt de natură să influențeze lucrarea dvs. …

Care sunt beneficiile unei ghilotine?

Investirea într-o ghilotină de bună calitate poate aduce o mulțime de beneficii afacerii dumneavoastră. Indiferent dacă sunteți un birou mic care produce un număr limitat de documente profesionale sau o operațiune de finisare masivă care taie mii de articole pe zi, există o ghilotina care sa vi se potriveasca. Beneficiile sunt:

– Precizie și siguranta
– Calitatea taierii: Nu veți obține același tip de tăieri clare, curate și consistente cu o foarfecă. O ghilotină bună vă permite să acordați o margine frumoasă documentului dvs. minunat.
– Viteza: o ghilotină bună vă va ajuta să tăiați cantități mari de hârtie foarte repede și în siguranță.
– Cost: Eficiența îmbunătățită pe care o va aduce un cutter are un impact pozitiv asupra costurilor. Odată cu reducerea numărului de ore de muncă necesare pentru a tăia hârtia, veți fi recuperat investiția dvs. în cel mai scurt timp.

Acestea sunt câteva dintre avantajele generale pe care o ghilotină bună le poate aduce afacerii tale, dar pot fi mai multe în funcție de tipul și dimensiunea ghilotinei specifice pe care o alegeți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *