Tehnica de spalare a materialelor textile printate cu imprimanta DTG

UV FB 6090
Instalare imprimanta UV FB 6090 in Brazi – Prahova
aprilie 17, 2018
Stormjet 7160S
Instalare imprimanta Stormjet 7160S in Braila
mai 10, 2018

Tehnica de spalare a materialelor textile printate cu imprimanta DTG

DTG

DTG

Tehnica de spalare a materialelor textile printate cu imprimanta DTG

Ultima tehnologie de printare DTG se poate realiza si cu ajutorul imprimantelor pe care le puteti gasi in oferta noastra. Astfel, oferim solutia optima de printare pe o gama larga de materiale textile la un pret convenabil.

Retineti ca instructiunile producatorului de textile nu iau in considerare procesul de imprimare DTG!

Aveti grija sa spalati si sa uscati la un nivel corespunzator, in special cand imbracamintea este de 100% bumbac. Temperatura mare de spalare poate sa rupa imprimarea, iar setarile de uscare cu temperatura ridicata pot face ca imbracamintea sa se deterioreze.

Pentru a prelungi durata de viata a materialelor textile, va sugeram sa urmariti urmatoarele instructiuni:

  • Indiferent de modul de spalare, trebuie sa spalati cu apa rece.
  • In cazul spalarii automate trebuie sa folositi un ciclu de spalare delicata cu detergent usor si numai impreuna cu alte materiale de culori similare.
  • Utilizati inalbitor fara clor, numai atunci cand este necesar.
  • Nu folositi dedurizatori de tesaturi.
  • Pentru o durata de viata mai lunga a imaginii printate pe tricou nu folositi programe de stoarcere sau de uscare.
  • Nu calcati pe suprafata printata a materialului textil.
  • Nu curatati chimic.

Pentru ca imprimarea sa reziste un timp mai indelungat trebuie sa alegeti materiale din bumbac rinspun 100%. Bumbacul ringspun este mai fin la atingere si mai rezistent in timp.

Fabricarea bumbacului normal si al celui ringspun se realizeaza in moduri total diferite. Bumbacul regular (clasic, normal) este realizat din fibre vegetale moi care sunt rasucite impreuna pentru a realiza firele si mai apoi tesute impreuna pentru obtinerea materialului. Majoritatea tricourilor ieftine de pe piata sunt fabricate din bumbac clasic pentru ca este mai ieftin de obtinut, iar, la final, profitul este mai mare.

Pe de alta parte, bumbacul ringspun este complet diferit. Firele ringspun sunt obtinute prin rasucirea si subtierea firelor de bumbac pentru a obtine o „franghie” foarte fina si moale din bumbac. Tricourile realizate din materialul ringspun sunt astfel mult mai rezistente in timp fata de cele clasice, dar implicit ceva mai scumpe.

Pentru a creste durata de viata a printului de pe materialul textil este necesara folosirea unei solutii de pretratament potrivit cernelei DTG. Diferite materiale necesita folosirea a diferitelor cantitati de solutie de pretratament.

Temperatura maxima a presei, cat de bine se pastreaza temperatura in timpul presarii, dar si presiunea aplicata materialului textil sunt factori care determina calitatea presei. Implicit acest lucru poate prelungi durata de viata a ceea ce printati cu imprimanta DTG.

Tehnica de spalare a clientului final (apa rece si uscare usoara => imprimare cu durata mai lunga in timp, apa fierbinte si cea mai calda uscare => cea mai putin durabila imprimare).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *