Ghilotina electrica – taiere cu precizie – UNITEC 450V

imprimanta textile
Imprimanta textile – MICROTEC APEX DTG-6090
ianuarie 16, 2018
gravatoare fiber
Gravatoare fiber – desene pe metal
ianuarie 19, 2018

Ghilotina electrica – taiere cu precizie – UNITEC 450V

ghilotina electrica

Ghilotina electrica – taiere cu precizie

Un tăietor de hârtie (de asemenea, cunoscut ca o mașină de taiat hârtie, și, uneori, descris ca o „ghilotină de hârtie“) este un instrument adesea găsit în birouri și săli de clasă, si sunt concepute pentru a tăia un set mare de foi de hârtie dintr-o dată cu ajutorul unei margine dreaptă.

Dispozitivele de tăiere a hârtiei variază în mărime, de obicei de la aproximativ 30 de centimetri în lungime pe fiecare parte, pentru munca de birou – până la 84,1 centimetri pentru munca în ateliere de proiectare. Suprafața de taiere va avea, de obicei o gradare, fie ea pictată fie inscripționată, adesea în jumatati de inch și poate avea chiar si o rigla în partea de sus gradata in centimetri.

Ghilotina electrica trebuie să aibă o margine dreapta, plană, la care utilizatorul să alinieze hartia înainte de a o trece pe sub lamă. Este, de obicei, relativ grea, astfel încât rămâne stabila în timpul utilizării.

O variantă de proiectare a ghilotinei utilizează o lamă în formă de roată montată pe un suport glisant atașat la o șină. Acest tip de tăietor de hârtie este cunoscut ca un tăietor de hârtie rotativ. Avantajele acestui design includ posibilitatea de a face taieturi, perforații sau pur și simplu pentru a marca hârtia fără tăiere, doar prin înlocuirea diferitelor tipuri de lame circulare.
Cu o ghilotina electrica cu un dispozitiv de tăiere rotativ, este aproape imposibil ca utilizatorul să se taie singur, cu excepția momentului in care schimba lama. Acest lucru face ghilotina electrica un instrument sigur pentru uz casnic, iar versiunile de top ale ghilotinelor electrice – taietoarelor de hârtie rotative sunt folosite pentru tăierea hârtiei de precizie și de exemplu, sunt populare pentru tăierea fotografiilor.

Majoritatea aparatelor pentru taiat hârtie, inclusiv ghilotinele electrice sunt echipate cu un dispozitiv de protecție pentru degete care împiedica utilizatorii să se taie accidental sau sa strice materialul în timp ce folosesc aparatul. Cu toate acestea, rănile sunt totuși posibile dacă aparatul nu este utilizat cu grija sau atenția corespunzătoare.

În industria modernă de papetarie, ghilotine electrice mai mari sunt folosite pentru a tăia stive mari de hârtie, carton sau materiale similare. Astfel de mașini funcționează într-un mod similar cu o ghilotină. Versiunile comerciale sunt motorizate și automatizate și includ mecanisme de prindere pentru a preveni deplasarea materialului în timpul procesului de tăiere.

Daca doriti sa aveti o ghilotina electrica, puteti alege din gama de produse comercializate de AnemonaCom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *